Przejdź do treści
Szkoła Katolicka
Szkoła Katolicka
Szkoła Katolicka
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

OBIAD od 2023-11-27  do 2023-12-01 (tydzień 1)

PONIEDZIAŁEK 

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

Zupa kalafiorowa
z zacierką 250g
(Seler, Mleko, Jajko)

Eskalopek
z kurczaka 90g
(Gluten, Jajko)

Ziemniaki puree 100 g (Mleko)

Mizeria 100 g (Mleko)

Kompot gruszkowo-porzeczkowy 200 ml

 

Zupa krem
z cukinii 250 g
(Seler, Mleko)
z grzankami 10g (Gluten)

Gołąbki w sosie pomidorowym 250 g
(Gluten, Mleko, Jajko)

Ziemniaki 100 g

Kompot malinowy
200 ml

Barszcz czerwony
z ziemniakami
250 g
(Seler, Mleko)

Roladka drobiowa
z serem
i warzywami 100 g (Mleko)

Sos beszamelowy
80 ml
(Gluten, Mleko)

Kasza gryczana 90 g

Ogórek kiszony 80 g

Kompot agrestowo-truskawkowy 200 ml

 

Zupa fasolowa
z ziemniakami 250 g
(Seler, Mleko, Gluten)

Pierogi „ukraińskie”
z serem podawane
z cebulką
i masłem 170g (Gluten, Mleko)

Kompot jabłkowy
200 ml

 

Zupa jarzynowa
z makaronem 250 g
(Seler, Mleko, Gluten)


Jajko sadzone 50 g
(Jajko)
Marchewka
z groszkiem
100 g
(Mleko, Gluten)

 Ziemniaki 100 g

Kompot
z czerwonych
owoców
200 ml

 

opracowała: Dietetyk Dominika Bijok- Stryj

Pliki do pobrania

na-strone-1-tydzien.jpg.pdf 355.39 KB
128329